Anyone getting jello effect from not having ND filters yet?

Discussion in 'General Discussions' started by Carlos de Castro, Nov 22, 2016.

  1. Carlos de Castro

    Carlos de Castro Well-Known Member

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    104
    Likes Received:
    21
    I think I'm getting a slight jello effect on the bottom of the screen in some videos, mainly at faster speeds. I can't wait to get my polar pro 6 pack, due to arrive soon.


    Sent from my iPad using MavicPilots
     
  2. NorthEastJohn

    NorthEastJohn Member

    Joined:
    Oct 21, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    I see some as well at time shooting 2.7k. Waiting for my filters as well. Hopefully they should be shipping next week. Gonna have to hold your breath every time you swap out a filter. That camera is sooooooo delicate looking. Yikes!
     
  3. grizzard

    grizzard Active Member

    Joined:
    Nov 17, 2016
    Messages:
    41
    Likes Received:
    21
    I get the jello effect every day when I check my email for shipment date ....:rolleyes:
     
    Spuds_McKenzie, dam and Pmadog like this.
  4. generaltso

    generaltso Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    125
    Likes Received:
    16
    Location:
    Vermont, USA
    I get tons of waviness with frame rates above 30fps. But I was under the impression that was moire. I don't really know the difference though.
     
  5. ERF

    ERF New Member

    Joined:
    Nov 21, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    First I tough its a gimbal vibration problem... Never tough shatter speed can do such a thing. Unless it is a gimbal problem :/
     
  6. toegema

    toegema Member

    Joined:
    Oct 17, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    That's not shutter speed "jello".
    That's the gimbal


    Sent from my iPhone using MavicPilots
     
  7. ERF

    ERF New Member

    Joined:
    Nov 21, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    That's sucks I guess. Most of the times its fine, just got this jello once couple of flights ago, after seeing footage test it again immediately and it was all fine. and then this morning when I was in Tripod mode it become visable again. But other flight was perfect. Does everyone get it once in a while or should I consider to send it back?

    Was very careful with Mavic, always having protection when transporting and keeping in soft bag. No crashes or drops. Start to get it after last update...

    Will do more tests soon...
     
  8. Fireblade

    Fireblade Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2016
    Messages:
    139
    Likes Received:
    17
    It looks like u have both issues
     
  9. Carlos de Castro

    Carlos de Castro Well-Known Member

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    104
    Likes Received:
    21
    mine is not that bad. It happens when flying faster. I really need these filters to lower the noise on videos.
     
  10. Mako79

    Mako79 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    180
    Likes Received:
    76
    Redo an IMU calibration after firmware update (do when phantom is cold and don't let it warm up).
    Then redo a gimbal calibration.
    Also check that the camera is mounted correctly. Is should fit loosely under 2 front tabs and 1 rear centred tab. They are known to pop out easily.
     
    Spuds_McKenzie likes this.
Loading...
Similar Threads - Anyone getting jello Forum Date
Anyone tried these 5in1 chargers ? Mavic Pro Discussions Yesterday at 10:57 PM
LG G3 - anyone get it to work correctly w/controller General Discussions Yesterday at 10:21 AM
Anyone recommend a minimalistic case or a camera bag? Mavic Pro Discussions Yesterday at 12:58 AM
Anyone mounted a Trackimo on the DJI Mavic Pro yet? General Discussions Friday at 9:36 PM
Anyone having vibrations in the video? General Discussions Friday at 7:43 PM

Share This Page