Atti Mode

Discussion in 'General Discussions' started by Busdriver320, Oct 30, 2016.

  1. Busdriver320

    Busdriver320 Member

    Joined:
    Oct 21, 2016
    Messages:
    8
    Likes Received:
    10
    Hey all,

    Does anyone know wether DJI is looking into adding ATTI mode to the mavic software?

    Best regards
     
    Aleng P likes this.
  2. RJ_Make

    RJ_Make Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    I sure hope so!
     
  3. Nathan Hoover

    Nathan Hoover Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    84
    Likes Received:
    31
    To me it's a really glaring omission. :( I am guessing they removed it to simplify for new users.
     
  4. DesJardins

    DesJardins Well-Known Member

    Joined:
    Oct 26, 2016
    Messages:
    66
    Likes Received:
    23
    Location:
    US, Arizona
    I also hope they add that as an option at some point...

    Many have submitted the suggestion to DJI so fingers crossed!
     
  5. TheLightSpeed!

    TheLightSpeed! Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    462
    Likes Received:
    178
    Why is it important? Other than to say you fly in ATTI mode?

    To be clear my Mavic DOES have ATTI mode... it also has "OPTI MODE".


    Sent from my iPhone using MavicPilots
     
  6. DesJardins

    DesJardins Well-Known Member

    Joined:
    Oct 26, 2016
    Messages:
    66
    Likes Received:
    23
    Location:
    US, Arizona
    Have you verified if any modes pull control from the GPS?
     
    Aleng P likes this.
  7. F6Rider

    F6Rider Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2016
    Messages:
    320
    Likes Received:
    100
    Location:
    Sunny California
    The Mavic does have ATTI, it is just not user selectable at this point. With enough interest DJI MIGHT add that option in a future update, not sure why they removed it except they might think as drone flying is moving more and more into the mainstream (out of the hobby flyer area) the user base is less concerned with manual flying and more with stable photography.
     
    Aleng P likes this.
  8. djorgen

    djorgen New Member

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    2
    Its been mentioned on the official forum that a feature request has been sent to the engineers on this. Who knows if it'll happen or not, and if it does, how long it'll take. Based on all the Mavic issues we currently see, potentially do to GPS issues, this feature is super important to implement imo - as the feature will make the quad not rely on GPS, thus making it ideal for the situations in which the GPS is erring out. Pretty stupid by DJI not adding this before the Mavic release in my opinion.
     
  9. Patrick

    Patrick Member

    Joined:
    Oct 25, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    4
    its the best way to determine the winds effect on the craft, also if there's a gps issue or error, you can flip to atti in any other dji craft to recover.
     
  10. Nathan Hoover

    Nathan Hoover Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    84
    Likes Received:
    31
    What Patrick said above. I don't like to guess what the wind is doing or rely on some forecast. I like to be able to measure it accurately. Without ATTI mode I can no longer do that. Lame lame lame.
     
    F6Rider likes this.
  11. BD0G

    BD0G Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    166
    Likes Received:
    65
    Location:
    San Jose, Ca / Lake Tahoe NV

    @TheLightSpeed! - I recall reading this and perhaps you could illuminate us on the way one switches to OPTI mode (Controller Sequence). Also how this mode would differ from ATTI mode.

    It seems to me that if it will allow virtually the same control of the Mavic Pro then ATTI mode specifically would not be as large of a concern to some folks.

    It seems some retraining of pilots to switch into OPTI mode is all that is needed.
     
  12. kmaluo

    kmaluo Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Messages:
    418
    Likes Received:
    105
    I don't have the manual memorized, but from my flight experience, Opti mode only turns on when there's no GPS lock but still within 10 meters of the ground. The downward sensors will accurately maintain hover/positioning. For me, I've only gotten Opti mode indoors, and I don't have an indoor space higher than 10 meters where I can verify that Opti switches over to ATTI.
     
  13. BD0G

    BD0G Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    166
    Likes Received:
    65
    Location:
    San Jose, Ca / Lake Tahoe NV
    I thought I read that there was an option to enable OPTI mode using the C5 multi button by pressing it in. I think (and I may be wrong) that TheLightSpeed! posted that one was able to manually switch to OPTI mode.
     
Loading...
Similar Threads - Atti Mode Forum Date
ATTI mode mid flight - causing the Mavic to almost crash Mavic Pro Discussions Nov 22, 2016
ATTI-Must Have General Discussions Oct 12, 2016
Active Track modes with unicycling Photos and Videos Friday at 8:53 PM
Focus and Metering Mode Mavic Pro Help Friday at 5:48 PM
My first Mavic Panoramic in Portrait mode with Mavic Pro and PTGui Photos and Videos Friday at 5:29 PM

Share This Page