Atti Mode

Discussion in 'General Discussions' started by Busdriver320, Oct 30, 2016.

  1. Busdriver320

    Busdriver320 Member

    Joined:
    Oct 21, 2016
    Messages:
    8
    Likes Received:
    10
    Hey all,

    Does anyone know wether DJI is looking into adding ATTI mode to the mavic software?

    Best regards
     
    Aleng P likes this.
  2. RJ_Make

    RJ_Make Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    4
    I sure hope so!
     
    greenmtnboy likes this.
  3. Nathan Hoover

    Nathan Hoover Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    127
    Likes Received:
    47
    To me it's a really glaring omission. :( I am guessing they removed it to simplify for new users.
     
  4. DesJardins

    DesJardins Well-Known Member

    Joined:
    Oct 26, 2016
    Messages:
    66
    Likes Received:
    23
    Location:
    US, Arizona
    I also hope they add that as an option at some point...

    Many have submitted the suggestion to DJI so fingers crossed!
     
  5. TheLightSpeed!

    TheLightSpeed! Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    563
    Likes Received:
    226
    Why is it important? Other than to say you fly in ATTI mode?

    To be clear my Mavic DOES have ATTI mode... it also has "OPTI MODE".


    Sent from my iPhone using MavicPilots
     
  6. DesJardins

    DesJardins Well-Known Member

    Joined:
    Oct 26, 2016
    Messages:
    66
    Likes Received:
    23
    Location:
    US, Arizona
    Have you verified if any modes pull control from the GPS?
     
    Aleng P likes this.
  7. F6Rider

    F6Rider Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2016
    Messages:
    820
    Likes Received:
    296
    Location:
    Sunny California
    The Mavic does have ATTI, it is just not user selectable at this point. With enough interest DJI MIGHT add that option in a future update, not sure why they removed it except they might think as drone flying is moving more and more into the mainstream (out of the hobby flyer area) the user base is less concerned with manual flying and more with stable photography.
     
    Aleng P likes this.
  8. djorgen

    djorgen Active Member

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    19
    Its been mentioned on the official forum that a feature request has been sent to the engineers on this. Who knows if it'll happen or not, and if it does, how long it'll take. Based on all the Mavic issues we currently see, potentially do to GPS issues, this feature is super important to implement imo - as the feature will make the quad not rely on GPS, thus making it ideal for the situations in which the GPS is erring out. Pretty stupid by DJI not adding this before the Mavic release in my opinion.
     
  9. Patrick

    Patrick Member

    Joined:
    Oct 25, 2016
    Messages:
    8
    Likes Received:
    5
    its the best way to determine the winds effect on the craft, also if there's a gps issue or error, you can flip to atti in any other dji craft to recover.
     
  10. Nathan Hoover

    Nathan Hoover Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    127
    Likes Received:
    47
    What Patrick said above. I don't like to guess what the wind is doing or rely on some forecast. I like to be able to measure it accurately. Without ATTI mode I can no longer do that. Lame lame lame.
     
    F6Rider likes this.
  11. BD0G

    BD0G Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    459
    Likes Received:
    198
    Location:
    San Jose, Ca / Lake Tahoe NV

    @TheLightSpeed! - I recall reading this and perhaps you could illuminate us on the way one switches to OPTI mode (Controller Sequence). Also how this mode would differ from ATTI mode.

    It seems to me that if it will allow virtually the same control of the Mavic Pro then ATTI mode specifically would not be as large of a concern to some folks.

    It seems some retraining of pilots to switch into OPTI mode is all that is needed.
     
  12. kmaluo

    kmaluo Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Messages:
    423
    Likes Received:
    114
    I don't have the manual memorized, but from my flight experience, Opti mode only turns on when there's no GPS lock but still within 10 meters of the ground. The downward sensors will accurately maintain hover/positioning. For me, I've only gotten Opti mode indoors, and I don't have an indoor space higher than 10 meters where I can verify that Opti switches over to ATTI.
     
  13. BD0G

    BD0G Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    459
    Likes Received:
    198
    Location:
    San Jose, Ca / Lake Tahoe NV
    I thought I read that there was an option to enable OPTI mode using the C5 multi button by pressing it in. I think (and I may be wrong) that TheLightSpeed! posted that one was able to manually switch to OPTI mode.
     
  14. Skyhawk

    Skyhawk Active Member

    Joined:
    Dec 30, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    7
    Location:
    Alice Springs, NT, Australia
    I guess I am a bit confused with the ATTI mode as my Mavic never comes out of ATTI mode even with good GPS signals. I cannot enter any other flight mode as trying to do so brings up a warning that no other flight modes are possible as ATTI mode is on.

    Is there a way to turn ATTI mode off to enable the other flight modes?
     
  15. Nathan Hoover

    Nathan Hoover Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    127
    Likes Received:
    47
    If your Mavic never comes out of ATTI mode you need to return it.
     
  16. m0j0

    m0j0 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    470
    Likes Received:
    167
    It has been an absolute non-issue for me. I like the option as a means for working in manual mode should I be forced to by the application but thus far. It has been a non-issue. I even fired it up inside to see what would happen again no problem.


    Sent from my iPad using MavicPilots
     
  17. m0j0

    m0j0 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    470
    Likes Received:
    167
    You have a problem. It could be you are in a place where there is a ton of interference. Try flying in a different location. If that doesn't work start making calls.


    Sent from my iPad using MavicPilots
     
  18. BD0G

    BD0G Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    459
    Likes Received:
    198
    Location:
    San Jose, Ca / Lake Tahoe NV
    Yup
    @Skyhawk You should be in ATTI mode momentarily when the Mavic is first powered on and then as GPS satellites are locked onto the Mavic will automatically change to GPS mode for positioning. If this is not happening in multiple flight locations then you absolutely have an issue with the way the Mavic is meant to operate.
     
  19. -ZLV

    -ZLV New Member

    Joined:
    Dec 20, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas
    Anyone built or seen a cheat sheet, matrix or cue card listing all the modes?


    Sent from my iPad using MavicPilots
     
Loading...
Similar Threads - Atti Mode Forum Date
ATTI MODE ACTIVATED Photos and Videos Tuesday at 7:23 PM
What is ATTI mode Mavic Pro Help Jan 14, 2017
ATTI mode Mavic Pro Discussions Jan 13, 2017
Sattelite Positioning Off-Atti Mode: While flying in sport mode Mavic Pro Discussions Jan 2, 2017
Can ATTI mode be turned off? Mavic Pro Help Dec 31, 2016

Share This Page