Active track fail after rollback from 1000

Discussion in 'Firmware & Software Discussion' started by jkson, Dec 7, 2017.

  1. jkson

    jkson Member

    Joined:
    Dec 7, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Hi! After updating to 1.03.1000 or 1.04.0000 and next downgrade to 700 or 900 the active track and gesture functions are totally broken. When I try to start active tracking, I get red error "vision system error" for few seconds. And after yellow warning "tracking command timeout".
    I've read there's many users with same problem. Any possibilities to fixing this issue?
     
  2. Bunny Too

    Bunny Too Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2017
    Messages:
    2,640
    Likes Received:
    1,119
    There is always hope.
     
  3. Daoud333

    Daoud333 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2017
    Messages:
    52
    Likes Received:
    13
    Location:
    France
    Have you tried Factory reset ?
     
  4. jkson

    jkson Member

    Joined:
    Dec 7, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Yes, I've tried factory reset and VPS calibration. No luck. This problem means, some part of code not rolled back...
     
  5. Daoud333

    Daoud333 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2017
    Messages:
    52
    Likes Received:
    13
    Location:
    France
    Try to upgrade again to .1000 and test.

    It's perhaps a hardware issue.
     
    #5 Daoud333, Dec 7, 2017
    Last edited: Dec 7, 2017
  6. jkson

    jkson Member

    Joined:
    Dec 7, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    I've tried update to 1.04.0000, active track started, but problem appears since downgraded again. It's definitely a software problem. I don't like firmwares higher than 900, because live video a bit choppy and contrast so high.
     
  7. Daoud333

    Daoud333 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2017
    Messages:
    52
    Likes Received:
    13
    Location:
    France
    Hello jkson.

    Which firmware was installed at factory ?
     
  8. jkson

    jkson Member

    Joined:
    Dec 7, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    It was with 400 FW. Doesn't matter. If you was updated once to 1000 or higher, active track unusable with 900 or lower.
     
  9. jkson

    jkson Member

    Joined:
    Dec 7, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    It was confirmed by few users, in our local forum.
     
  10. Xtreme Drone Pilot

    Xtreme Drone Pilot Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2017
    Messages:
    1,352
    Likes Received:
    701
    Location:
    United States
    .900+.0000- on Mavic, stock .0000 on RC and Goggles, Go 4.1.15: ActiveTrack, gestures, and everything else works like a charm.
     
  11. jkson

    jkson Member

    Joined:
    Dec 7, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Yes, shure. But if you will downgrade to 900 without +0000, active track will fail...
     
    Xtreme Drone Pilot likes this.
  12. Xtreme Drone Pilot

    Xtreme Drone Pilot Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2017
    Messages:
    1,352
    Likes Received:
    701
    Location:
    United States
    Good to know!
     
Loading...
Similar Threads - Active track fail Forum Date
Taking the Mavic on group MTB Ride. First time over water and mostly failed attempts at Active Track Photos and Videos Feb 6, 2017
Mavic Pro, Active Track - obstacle avoidance failure General Discussions Jan 22, 2017
Active Track + jetski = epic fail Photos and Videos Dec 15, 2016
Mavic dive bombed using ActiveTrack Mavic Pro Discussions Tuesday at 12:57 AM
Decrease Active Tracking Damping? Mavic Pro Help Monday at 2:59 AM