Android use and NOT Iphone

Discussion in 'Mavic Pro Discussions' started by Chip D, Nov 2, 2016.

  1. Chip D

    Chip D Member

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Is it just my imagination, or does every single person that has the Mavic Pro also have an Iphone? The reason I ask is since I have one on order (Oct 26th B&H), I'm wondering if I also have to purchase an extra dumb phone as I'd never activate it.

    Or is it just that alla the people in the US that have received the Mavic's, live on the West Coast where they only sell Iphone's???? With the exception of Casey Neistat of course.

    Seriously (I rarely am), has anyone used the DJI MP software with an Android?

    Chip
     
  2. registermore

    registermore Active Member

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    21
    Location:
    San Francisco, USA
    i have an android phone
    it works ;-)
    in my experience there is more latency than on iOS devices though its not too bad at all.
     
  3. sdharris

    sdharris Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    53
    Likes Received:
    17
    I use a Samsung Edge S7 with my Mavic Pro.
     
    James Maskell likes this.
  4. scubari

    scubari New Member

    Joined:
    Oct 16, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Anyone using sony Z5?
     
  5. kmaluo

    kmaluo Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Messages:
    418
    Likes Received:
    105
    Rendering will depend on processor and available ram too. What phone do you have? I'm using a Note 4 and only have the DJI Go app installed. Latency is very low for me.
     
  6. Anthony

    Anthony Well-Known Member

    Joined:
    Oct 30, 2016
    Messages:
    245
    Likes Received:
    59
    Location:
    UK
    Ill be using mine with a samsung S6 Edge ... ( when it arrives ) :)
     
  7. DroneDad

    DroneDad Member

    Joined:
    Oct 23, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    13
    Location:
    Southern California (Orange County)
    I had a Galaxy S5 and now an S7 Edge with my P3A, and never had any issues.
     
  8. Mavic_Man504

    Mavic_Man504 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2016
    Messages:
    79
    Likes Received:
    7
    I have a s7 edge waiting on mavic yet I haven't heard of any issues.Ive had no issues with phantom 3 using s5 or s7 edge.

    Sent from my SM-G935V using MavicPilots mobile app
     
  9. Mako79

    Mako79 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    159
    Likes Received:
    69
    Are you S7 Edge users on the latest firmware with the security patches applied??
    My S7 Edge is on the latest and hatest firmware and does random reboots with the Go App 2.8.3, 2.8.4, 3.0.0, 3.0.1 when flying with my P3A.
    If you are guys are using an S7 edge with the latest firmware and latest Go app and its all working, then there is some proof that the GO app maybe buggy and maybe not Samsung's issue.
     
  10. registermore

    registermore Active Member

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    21
    Location:
    San Francisco, USA
    i've a z3 compact - snapdragon 801 (note 4 would be a snapdragon 805 if US version). not a huge diff i think. latency is definitely not bad, just not as low as on an ipad i tried it on (ipad mini 2). for slow flying it makes almost no difference, but i kinda like the lower latency.
    I'm probably switching to an S7 which should improve that though.
     
  11. sdharris

    sdharris Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2016
    Messages:
    53
    Likes Received:
    17
    Mine is fully uptodate and I've not experienced a problem with DJI GO. The only difference from the standard is I'm using the Novo Launcher.
     
  12. biomedchad

    biomedchad Member

    Joined:
    Nov 3, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    i am on the fence about trying the nvidia shield..bigger screen and hdmi output but since im on ios i really want a screen record function..cant get that with apple!
     
  13. Butterpuff 6

    Butterpuff 6 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 16, 2016
    Messages:
    106
    Likes Received:
    64
    Location:
    Charlotte, North Carolina
    The Litchi app should give you screen recording when it's updated/released for Mavic. I don't know why DJI doesn't have that option on DJI Go app. That's one of the main reasons I'll choose to fly with Litchi over the Go app with my Phantom 4.


    Sent from my iPad using MavicPilots
     
    Mavic_Man504 likes this.
  14. Chip D

    Chip D Member

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Well that is encouraging - I guess. Currently have a PH3 Pro and use it with Litchi and a Samsung Galaxy Tab 4, and that works great. But I'm pretty sure that the Tab 4 may be too large for the holder. I guess we'll see when/if the Mavic Pro comes in.
    Chip
     
  15. biomedchad

    biomedchad Member

    Joined:
    Nov 3, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    yes nobody getting their mavics is hurting development too...i plunked down for the shield for the screen recording and the hdmi output. litchi will probably release an upadte tomorrow
     
  16. Caser41

    Caser41 Member

    Joined:
    Oct 25, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Location:
    Red Deer, AB, Canada
    I haven't received my mavic yet, however I will be using an ASUS zenphone 3. Hopefully it will work ok as it is an android phone. Anyone else using an ASUS?
     
  17. Trandg

    Trandg Member

    Joined:
    Oct 23, 2016
    Messages:
    23
    Likes Received:
    8
    Works fine with the S7 for me
     
    Caser41 likes this.
  18. Basicbill

    Basicbill Member

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    Moto G4 (4) works fine for me.
     
  19. Bcornell11

    Bcornell11 Member

    Joined:
    Nov 7, 2016
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    Been using an s6 and the only issues I have are that it takes about 30 seconds to sync and two of the active track modes are not showing up. Anyone else having these issues?
     
  20. registermore

    registermore Active Member

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    21
    Location:
    San Francisco, USA
    used this on a S7 exynos without issue now as well.
    used on 6s iphone but didnt not try the track modes :( (not my phone)
     
Loading...
Similar Threads - Android Iphone Forum Date
Iphone vs android for control General Discussions Nov 25, 2016
Litchi for Android. No more Enable GEO System? General Discussions 10 minutes ago
Android Nexus 6P disconnects and battery errors Mavic Pro Help Yesterday at 10:20 AM
New dJI GO 4 app released for android Mavic Pro Discussions Monday at 7:26 PM
New Dji go 4 app is up for android.. General Discussions Monday at 7:38 AM

Share This Page