Welcome Mavic Pilot!
Jump in and join our free DJI Mavic community today!
Sign up

Active track

MarkB

New Member
Joined
Aug 17, 2019
Messages
3
Reaction score
0
Age
64
Location
Chelan, WA
Hey. Just recently got Mavic pro and was trying out active track today. Using myself as subject, tapped on me and got a red box around me, not green. No GO button or slider to circle. Gimbal tracked me as long as I was in view but drone didn’t move. Advice?
 

passedpawn

Well-Known Member
Joined
Aug 1, 2019
Messages
224
Reaction score
196
Age
54
Location
☀️ Clearwater, FL ☀️
Hey. Just recently got Mavic pro and was trying out active track today. Using myself as subject, tapped on me and got a red box around me, not green. No GO button or slider to circle. Gimbal tracked me as long as I was in view but drone didn’t move. Advice?
I haven't tried tapping. I only have drawn a rectangle around me. When you do that, the rectangle will remain shaded and GO will light up. Try that. Just put your finger on the upper left of the object, then drag to lower right of object.
 

BossBob

Well-Known Member
Joined
Dec 8, 2016
Messages
495
Reaction score
224
Location
South West England
Check the drones height. If too low active track will not start. There is normally a message box giving the reason for the failure.
 
  • Like
Reactions: Moose1967

Moose1967

Well-Known Member
Joined
Dec 5, 2018
Messages
463
Reaction score
230
Age
52
Ya gotta read the messages - be careful - test in a wide open space
 

MarkB

New Member
Joined
Aug 17, 2019
Messages
3
Reaction score
0
Age
64
Location
Chelan, WA
Check the drones height. If too low active track will not start. There is normally a message box giving the reason for the failure.
Ya gotta read the messages - be careful - test in a wide open space

Am flying in wide open space and have tried Active track from 30 feet to ten, close to farther away. I do get a message in upper left that says Active Track doesn’t recognize me.

It acts like it’s stuck in Spotlight mode because while the box around the subject
remains red, the gimbal tracks subject
movement while drone stays stationary.
 

Moose1967

Well-Known Member
Joined
Dec 5, 2018
Messages
463
Reaction score
230
Age
52
Am flying in wide open space and have tried Active track from 30 feet to ten, close to farther away. I do get a message in upper left that says Active Track doesn’t recognize me.

It acts like it’s stuck in Spotlight mode because while the box around the subject
remains red, the gimbal tracks subject
movement while drone stays stationary.
When I did my testing I noticed it was like in spotlight mode too - tricky to let go of controls and let it do its thing
 

jimlips

Well-Known Member
Joined
Jan 4, 2018
Messages
93
Reaction score
51
Age
60
Location
Northern CA, USA
When you draw the box, are you touching the screen to the upper-left of you in the picture, then dragging your finger down to the lower-right to create a box, then releasing?
 

Greg Webb

Retired Law Enforcement / Part 107 Cert.
Premium Pilot
Joined
Oct 15, 2018
Messages
303
Reaction score
119
Try going up to about 30 feet, tap on yourself to get "the box" then drop the height down and you should be ok
 

MarkB

New Member
Joined
Aug 17, 2019
Messages
3
Reaction score
0
Age
64
Location
Chelan, WA
When you draw the box, are you touching the screen to the upper-left of you in the picture, then dragging your finger down to the lower-right to create a box, then releasing?
Yes. It initially is green but immediately goes to red. Thinking of deleting app and reinstalling.
 

Citizen Flier

Well-Known Member
Joined
Jun 27, 2019
Messages
79
Reaction score
42
I just tried this for the first time without success. I got the green box that said "GO". My subject started to move away, but green box remained where it was. M2P did not follow. I assume that I was not correctly initiating the follow sequence. What is the next step after "Go" appears?

Also, I bought a neck strap that secures the Smart Controller, reduces risk of dropping when fiddling with controls. Only $20 at B&H -worth every penny.
 

DanMan32

Well-Known Member
Premium Pilot
Joined
Sep 1, 2018
Messages
2,712
Reaction score
895
Age
53
The next step when Go appears is to click on Go. It's waiting for you to tell it to begin.
 
  • Like
Reactions: Citizen Flier

Citizen Flier

Well-Known Member
Joined
Jun 27, 2019
Messages
79
Reaction score
42
The next step when Go appears is to click on Go. It's waiting for you to tell it to begin.
That's what I thought. But I clicked "GO" and did not get anticipated result. Perhaps timing was off with moving subject, or some other old guy error. Will try solo next time for better sync. Thanks!
 

New Threads

Forum statistics

Threads
69,330
Messages
802,680
Members
96,490
Latest member
Raidermann15