Welcome Mavic Pilot!
Jump in and join our free DJI Mavic community today!
Sign up

CPU warning

IronIce

Member
Joined
Jun 30, 2018
Messages
17
Reaction score
4
Age
59
Way i get this warning? I take the differenta cashing of photos and What i Can take away. I have calibrate all things I’m flying mavic 2 zoom and have iPad mini 4 . What can I do more to get this warnings message away?
 

hactick

Well-Known Member
Joined
Jan 5, 2019
Messages
207
Reaction score
278
Location
Humboldt, California
I fly the same set up. Here are a few suggestions to help: 1) Turn your video transmission from HD down to standard. This is the video that gets sent from the done to the controller. You can find this setting in the Go4 app under the controller icon.
2) After you have cached the map but before you take off make sure that all other apps on your ipad are shut down and then turn the ipad on Airplane Mode.
Hope this helps.
 
  • Like
Reactions: IronIce

IronIce

Member
Joined
Jun 30, 2018
Messages
17
Reaction score
4
Age
59
I fly the same set up. Here are a few suggestions to help: 1) Turn your video transmission from HD down to standard. This is the video that gets sent from the done to the controller. You can find this setting in the Go4 app under the controller icon.
2) After you have cached the map but before you take off make sure that all other apps on your ipad are shut down and then turn the ipad on Airplane Mode.
Hope this helps.
Thank you. I will try this
 

Elude

Well-Known Member
Joined
Jan 26, 2019
Messages
186
Reaction score
128
Get faster device. My iPhone 6 gives this error a lot but XS does not
 

offtheback

Well-Known Member
Joined
Oct 3, 2017
Messages
340
Reaction score
182
Age
72
Way i get this warning? I take the differenta cashing of photos and What i Can take away. I have calibrate all things I’m flying mavic 2 zoom and have iPad mini 4 . What can I do more to get this warnings message away?
I had that issue on Ipad 4 mini.I used these instructions and it cured that in addition to the freezing that was happening often.https://www.djidronenews.com/how-to-reinstall-dji-go-on-an-apple-device/
 
  • Like
Reactions: IronIce

Gizmo6257

Well-Known Member
Joined
Jul 23, 2019
Messages
152
Reaction score
47
Age
62
Use Android, I never have any issues. That is why DJI used Android in Smart Controller.
 
Joined
Sep 7, 2019
Messages
10
Reaction score
18
Age
44
Location
Evansville, Indiana
I’m curious about which or what device is truly best utilized by the Mavic Pro and DJI Go 4 app? Most seem to work but it seems like most everything I’ve heard or read favors Apple devices. I use an iPhone 8+ myself but I’m new to the Mavic and Go app and have little experience with it at this point. It’s probably one of those things that whatever a person is using themselves is what they’re gonna swear by but I’d definitely like to hear some more opinions about the subject.
 

Mega Man

Active Member
Joined
Jul 26, 2019
Messages
44
Reaction score
13
Age
35
Location
Littleton, CO
Your right. It has nothing to do with the fact that you can't build apple stuff ( even an apple computer .... officially ) but android is free to.... nothing
Use Android, I never have any issues. That is why DJI used Android in Smart Controller.


That looks like your phone is maxed out. You need a newer phone
 

New Threads

Forum statistics

Threads
70,443
Messages
815,538
Members
97,585
Latest member
Smisteph