Get more from your Mavic
Friendly, Helpful, Knowledgeable Mavic Community
Join Us Now

iPhone keeps disconnecting

Pothole

Member
Joined
May 8, 2018
Messages
12
Reactions
6
Age
40
Guys, flew my MP for the first time today, I was using my iPhone X which would connect initially but then loose connection. If I closed the app and re opened it would sometimes reconnect. Has anyone else had this issue?
 

Pothole

Member
Joined
May 8, 2018
Messages
12
Reactions
6
Age
40
Try changing your cables. Some don’t work as well as others.
Thanks, I tried using my iPhone lead and plugging into the USB port at the bottom of the controller and that didn’t work. Definitly seems to be a cable issue.
 

ac0j

Well-Known Member
Joined
Sep 17, 2017
Messages
2,809
Reactions
2,268
Age
58
Thanks, I tried using my iPhone lead and plugging into the USB port at the bottom of the controller and that didn’t work. Definitly seems to be a cable issue.
Did you completely remove the dji cable from the side when you tried the bottom port? Bottom port wont work with ANYTHING plugged into the side, even an unused cable.

I dont think ksmusa meant to tell you it was great that you are still having problems!!! She normally isn't that mean and hardcore....... :D
 

ksmusa

Well-Known Member
Joined
Mar 27, 2017
Messages
617
Reactions
321
Location
Carmel California
Did you completely remove the dji cable from the side when you tried the bottom port? Bottom port wont work with ANYTHING plugged into the side, even an unused cable.

I dont think ksmusa meant to tell you it was great that you are still having problems!!! She normally isn't that mean and hardcore....... :D

Ooops ! Sorry! I thought the problem was solved. [emoji28]
 

Pothole

Member
Joined
May 8, 2018
Messages
12
Reactions
6
Age
40
Did you completely remove the dji cable from the side when you tried the bottom port? Bottom port wont work with ANYTHING plugged into the side, even an unused cable.

I dont think ksmusa meant to tell you it was great that you are still having problems!!! She normally isn't that mean and hardcore....... :D
Thanks, I wasn’t aware you have to unplug the cable from the side of using the USB port
 

Pothole

Member
Joined
May 8, 2018
Messages
12
Reactions
6
Age
40
Went out again today and still the same issues with the supplied cable so removed it all together and used my phones charging/data lead and it worked fine
 
  • Like
Reactions: ksmusa

Turn11

Well-Known Member
Joined
Dec 1, 2017
Messages
1,107
Reactions
473
Location
Bullhead City, Arizona, USA
used my phones charging/data lead and it worked fine

I have heard many, many times where the cable (regardless of port) was the problem. Especially if it starts to malfunction when no other changes have been made. There are many threads where it has been strongly suggested the OP use a good cable (OEM or a MFI certified cable). I don't know if other manufactures make MFI cables but an Amazon carries less expensive cables than OEM cables.
 
  • Like
Reactions: ksmusa

tictag

Well-Known Member
Joined
Apr 22, 2017
Messages
312
Reactions
152
Age
50
Bottom port wont work with ANYTHING plugged into the side, even an unused cable.

Is this experience whilst using the Mavic Pro? I only ask because I always fly using the bottom USB port and very often connect a spent flight battery to the side port to charge the RC whilst out flying. Never had a disconnect issue in two years flying.
 

net_slayer

Member
Joined
Apr 16, 2018
Messages
22
Reactions
49
Age
38
I've also had this problem a few weeks ago where the iphone would constantly disconnect at random. It was very worrisome. First i blamed the cable but then i took a can of compressed air and used it to clean out the the connection on the phone and it's been solid since. May have been a bit of fluff or dirt thats gathered whilst in my pocket. Worth a go.
 
  • Like
Reactions: tictag

GlenAmelotte

New Member
Joined
Jun 30, 2018
Messages
2
Reactions
0
Age
47
I switched to S9 and new update and disconnected every flight since. Tried all the stuff they said about mavics. Hit a blog online and they talked about corrupt micro sd card. Took it out and tied to format it on comp. It was toast. Put a new one in. Hasnt disconnected yet.