Get more from your Mavic
The largest Mavic community in the world
Join Us Now

Warning: New Litchi beta on Android messes with FCC mode

Pete248

Member
Joined
May 28, 2018
Messages
9
Reactions
0
Age
62
... so far Litchi on Android didn’t mess with FCC mode set via fake GPS. It didn‘t even ask you to switch.
For me the beta switched silently to CE mode on connection. Tried it twice. This is the same behavior it already is on iOS.

So if you are on Android, use FCC via fake GPS and use Litchi, you probably should stick with the current version of Litchi and don‘t upgrade, when the beta gets released - unless things change in the release version.
 

Keule

CTO at SDS
Premium Pilot
Joined
Feb 22, 2017
Messages
2,101
Reactions
1,303
Location
48°18'25"N 11°52'10"E
Site
skydrone-systems.com
The cause of that behavior is DJI's SDK which affects all 3rd party apps like Litchi or Autopilot when using the Mavic AIR. It 'silently' switches to the region where the aircraft location is.
So, being in the U.S., a Mavic AIR switches (or stays) in FCC mode.
Whereas the same aircraft is somewhere in Europe, the SDK switches to EC mode regardless what you 'tweaked' before.
 
  • Like
Reactions: Trees138

matsekberg

Member
Joined
Jun 12, 2018
Messages
6
Reactions
0
Age
59
The cause of that behavior is DJI's SDK which affects all 3rd party apps like Litchi or Autopilot when using the Mavic AIR. It 'silently' switches to the region where the aircraft location is.
So, being in the U.S., a Mavic AIR switches (or stays) in FCC mode.
Whereas the same aircraft is somewhere in Europe, the SDK switches to EC mode regardless what you 'tweaked' before.

Yes it’s all in the SDK, but DJI go4 still asks for switch but Litchi don’t.
 

porlock

Active Member
Joined
Mar 22, 2018
Messages
29
Reactions
3
Age
38
does the final Litchi has ben released ? it stays that way or it start askinign about mode switch ?
 

jollino

Member
Joined
May 20, 2018
Messages
12
Reactions
2
Age
36
Location
Italy
Can confirm this with DroneDeploy as well, which is quite annoying since I found that DJI Go 4.3.0 doesn't let restore the FCC 'hack' if the drone receives GPS, making it a pain to switch back in the field. I hope DJI doesn't stop asking in the official app!
 

matsekberg

Member
Joined
Jun 12, 2018
Messages
6
Reactions
0
Age
59
Can confirm this with DroneDeploy as well, which is quite annoying since I found that DJI Go 4.3.0 doesn't let restore the FCC 'hack' if the drone receives GPS, making it a pain to switch back in the field. I hope DJI doesn't stop asking in the official app!

4.3.3 iOS still asks
 

sebip

Member
Joined
Jul 20, 2017
Messages
14
Reactions
2
Age
48
Can confirm this with DroneDeploy as well, which is quite annoying since I found that DJI Go 4.3.0 doesn't let restore the FCC 'hack' if the drone receives GPS, making it a pain to switch back in the field. I hope DJI doesn't stop asking in the official app!
4.3.0 on Android still asking
 

New Threads

Forum statistics

Threads
104,149
Messages
1,206,313
Members
132,835
Latest member
Alvin45