Welcome Mavic Pilot!
Jump in and join our free DJI Mavic community today!
Sign up

Intelligent flight modes

Joined
Mar 30, 2018
Messages
6
Likes
0
Age
66
#1
Hello
I have a Platinum that I updated within the last two weeks. I am however still not able to access the Quickshots and I can only access the other modes if I have activated Beginner mode.
What am I doing wrong?
Thanks
 

LuvMyTJ

Admin
Staff member
Joined
Oct 11, 2016
Messages
5,909
Likes
2,550
Location
Live! From New York!
Website
www.youtube.com
#2
Likes: Phillip52

dirkclod

Moderator
Staff member
Joined
Oct 12, 2016
Messages
7,112
Likes
3,959
Age
63
Location
Amory , MS
#3
I don't use that but sure someone else does and will answer you .
Welcome to Mavic Pilots .
I hope you will find our site helpful and look forward to any input , photo's/video's you might post .
Don't be shy and ask anything if you can't find it by searching . Thumbswayup
 
Likes: Phillip52

Bunny Too

Moderator
Staff member
Joined
Feb 7, 2017
Messages
4,789
Likes
1,964
#5
Hello
I have a Platinum that I updated within the last two weeks. I am however still not able to access the Quickshots and I can only access the other modes if I have activated Beginner mode.
What am I doing wrong?
Thanks
Howdy from Wyoming @Phillip52 , welcome to the community, plenty of fine folk and excellent information here.
 
Likes: Phillip52

Aerial-Pixel

Well-Known Member
Approved Vendor
Joined
Mar 9, 2017
Messages
1,951
Likes
639
Age
40
#6
Welcome to Mavic Pilots from Dayton Ohio! Make sure you have the Sports Mode switch turned off, those modes aren't available when Sports Mode is on. Fly safe and have fun!
 
Likes: Phillip52

Logger

Well-Known Member
Joined
Dec 1, 2016
Messages
1,127
Likes
590
Age
53
#8
In what sense can you not access the quickshots?
Is the Quickshot option there but you cannot open it or is it missing altogether?

Or is Quickshot opening to a seemingly vacant screen with no options.. If it is the latter then it is simply because you have to drag with your finger to select a target "A" before it offers the three Options "B". I was mystified as to why the triple menu was missing until I worked that out!

upload_2018-5-31_17-26-52.png
 
Joined
Mar 30, 2018
Messages
6
Likes
0
Age
66
#9
I am not at home at the moment so I can’t reply properly I need to put the craft back in the air and confirm the problem. However at the time of first asking I had no option to enter IT modes unless in Beginner mode and then it was restricted. Am I correct in thinking that you must be 10m high for the mode to work? Thanks for your help and I will endeavour to analyse the problem properly.
 
Joined
Mar 30, 2018
Messages
6
Likes
0
Age
66
#10
I am not at home at the moment so I can’t reply properly I need to put the craft back in the air and confirm the problem. However at the time of first asking I had no option to enter IT modes unless in Beginner mode and then it was restricted. Am I correct in thinking that you must be 10m high for the mode to work? Thanks for your help and I will endeavour to analyse the problem properly.
I have just flown my aircraft and I have turned off the setting from all flight modes? To off. The IFM is now working!
On lesson that I learned to my cost today is never remove the micro sd card and leave it on the case. I packed up and when I got home I did not have the card. Went back to the flight site but no sign. Good idea at the time but not well executed ☹️.
Thanks for the advice that you have offered.
Fly safe and often.
 

Mossiback

Well-Known Member
Joined
Oct 3, 2017
Messages
2,156
Likes
1,130
Location
Brier, WA USA
#11
... I learned to my cost today is never remove the micro sd card and leave it on the case. I packed up and when I got home I did not have the card. Went back to the flight site but no sign....
That's why I have a spare card. I almost lost it once while pushing it in. It slipped off of my thumbnail and it shot out onto the ground.
 
Likes: Phillip52

New Threads

Forum statistics

Threads
47,670
Messages
557,112
Members
70,524
Latest member
RysiekBB