Welcome Mavic Pilot!
Jump in and join our free DJI Mavic community today!
Sign up

Mavic 2 Pro Shaky Gimbal Problem

rustammaharramov

New Member
Joined
Dec 9, 2019
Messages
3
Reaction score
0
Age
31
Location
Azerbaijan
Hi everybody. I have Mavic 2 Pro and I getting this gimbal shaky problem. It's happening when its POI (point of interest) mode or just flying left or right. Not always but it's getting annoying. Even last firmware nothing changed. Some of this shoot before flying I calibrated gimbal. Same problem. No wind problem. What is the problem and how I can fix it? Thanks

 

Scouts

Active Member
Joined
Nov 19, 2019
Messages
30
Reaction score
13
Age
41
Location
New England
This happened to me the first time I flew mine, but that was because I was touching the screen and dragging to move the gimbal around.

I don't know what the issue with yours is, but make sure you don't touch your smart phone screen and move the direction of the gimbal that way.
 
  • Like
Reactions: rustammaharramov

rustammaharramov

New Member
Joined
Dec 9, 2019
Messages
3
Reaction score
0
Age
31
Location
Azerbaijan
This happened to me the first time I flew mine, but that was because I was touching the screen and dragging to move the gimbal around.

I don't know what the issue with yours is, but make sure you don't touch your smart phone screen and move the direction of the gimbal that way.

Especially at POI mode I don't touch screen or remote control. But its happening
 

Starz

Well-Known Member
Joined
Dec 26, 2016
Messages
2,819
Reaction score
1,906
Location
Tucson,Arizona
I have seen a similar effect when flying left or right. May be just the design of how the gimbal is mounted in relation to the angle of the aircraft when flying in the left or right direction. Wind speed may also add to the angle of the aircraft and add to the issue you are dealing with.
 

allenface

Well-Known Member
Joined
Nov 3, 2019
Messages
50
Reaction score
44
Age
74
Location
Atlanta
Hi everybody. I have Mavic 2 Pro and I getting this gimbal shaky problem. It's happening when its POI (point of interest) mode or just flying left or right. Not always but it's getting annoying. Even last firmware nothing changed. Some of this shoot before flying I calibrated gimbal. Same problem. No wind problem. What is the problem and how I can fix it? Thanks

I had vibrating video early on. It seems in my learning phase I crashed and the gimbal rubber bands pulled loose. With Needle nose pliers and small screw driver I successfully reattached the band, being careful NOT to knick them. Works fine now.