Welcome Mavic Pilot!
Jump in and join our free DJI Mavic community today!
Sign up

SD Card Slot Error

teebone

Well-Known Member
Joined
Dec 27, 2018
Messages
52
Reaction score
58
Age
32
Loc
Livonia,MI
So I formatted 4 out 5 of my SD cards on my iMac and now when I put them in my Mavic it says "SD card slot empty". The 5th SD card was not formatted on my iMac so I know its not the Mavic its the other SD cards. I know this might be a topic more suited for a Mac forum but I figured it wouldn't hurt to ask the fellas. Any input would be greatly appreciated
 

Starz

Well-Known Member
Joined
Dec 26, 2016
Messages
2,077
Reaction score
1,385
Loc
Tucson,Arizona
Try re- formatting in the ac. Skip the part about empty and go to camera settings and see if it will let you format.
 

teebone

Well-Known Member
Joined
Dec 27, 2018
Messages
52
Reaction score
58
Age
32
Loc
Livonia,MI
i tried and it will not let me format because it dosen't think anything is in their
 

GregD

Well-Known Member
Premium Pilot
Joined
Dec 20, 2018
Messages
126
Reaction score
125
Loc
WV
When you formatted it on your iMac, what filesystem did you tell Disk Utility to use?
 

teebone

Well-Known Member
Joined
Dec 27, 2018
Messages
52
Reaction score
58
Age
32
Loc
Livonia,MI
MAC OS extended Journal. Just watched a video and saw I was suppose to do MS-DOS (FAT). Is that correct? If so I tried to restore and it just gives me a error
 

Drbobk

Well-Known Member
Joined
Dec 23, 2018
Messages
250
Reaction score
193
Loc
Stuart FL (Long Island in summer)
Format as FAT32 which is readable by both PCs and Macs. Search “FAT32” in the forum for more info and similar posts.

I’d format it on your Mac (as FAT32). Others have reported problems with formatting in the drone.
 

teebone

Well-Known Member
Joined
Dec 27, 2018
Messages
52
Reaction score
58
Age
32
Loc
Livonia,MI
Yea I'm reading into it more right now. My only issue now is I'm getting this error when i got to format in FAT32


76234
 

teebone

Well-Known Member
Joined
Dec 27, 2018
Messages
52
Reaction score
58
Age
32
Loc
Livonia,MI
Problem solved lol but cant tell you why, only how. Through the card in my GoPro and it wouldn't read it, so then I tossed it in the A7iii and not only did it read it but it let me format. After formatting I tossed it back in the GoPro and then the Mavic and now all working like normal. So weird...another reason to boast the amazing A7iii

close thread.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
65,499
Messages
761,764
Members
92,622
Latest member
Crashandburn79