DJI Mavic, Air and Mini Drones
Friendly, Helpful & Knowledgeable Community
Join Us Now

Mavic Pilots - Magyar / Hungary

Lehet senkimás nem magyar? :(

Szia/Sziasztok! De igen.
Másfél hete van Mavic-em - az első drónom. Néhány évvel ezelőttig, néhány évet modelleztem, szinte kizárólag vitorlázóval. Úgy érzem, drónt vezetni egyszerűbb. Persze, az igazsághoz tartozik az is, hogy jópár napig nem mertem kimenni a géppel, annyira meg voltam illetődve, de mára kezdünk barátkozni. Nagyon szeretem már most, pár repülés után. A film/fényképek minőségével messzemenően meg vagyok elégedve, kivéve azt, hogy mozgások szaggatottak. Tehát a forgások, vagy a műtárgy melletti emelkedések során olyan, mintha pontról-pontra ugrálna. Lehet ezen valami beállítással segíteni, vagy meg kell békélni e helyzettel?

Sziasztok. Most találtam rá erre a fórumra, mivel lenne egy kérdésem, és remélem hogy valaki tud segíteni. A telefonomon (huawei p9 lite 2017) a dji go 4 alkalmazás több dologban is nem úgy működik ahogy kellene. Amint bekapcsoláskor a távirányító a mavichoz csatlakozik, a dji go 4-ben 10 esetből 7-szer nem a "Go fly", hanem az enter device felirat jelenik meg szürke helyett kék színnel. Ezen az alkalmazás kényszerleállításával, vagy a telefon újraindításával lehet segíteni rövid időre. Van azonban ennél egy súlyosabb probléma is. Néha előfordul, hogy repülés közben a telefon lecsatlakozik a távirányítórol, és a felső sávban piros alapon fehér "disconnected" felirat jelenik meg. Ilyenkor az élőkép már nem tér vissza, akár teljes jelerősségen sem. Ilyenkor a távirányító még csatlakozik a drónhoz, akár azzal haza is tudom hívni, de az élőképet csak leszállás után tudom visszaállítani. Ráadásul a lecsatlakozáskor nem aktiválódik az automatikus Go Home, valamint nem lép ki az intelligens repülési módokból sem. A távirányító csatlakozójával nincs baj, az hibátlanul működik. Az usb hibakeresés sem segít? Lehet ez ellen tenni valamit, vagy más telefonnal kell repülnöm. A válaszokat előre is köszönöm!

igen, p9 lite lassú. min.8mag 2ghz felett, ellenőrizheted a késést, az én 1.5telómon 330ms, és egy normálison 220ms körül van. nem birja a sok háttérszámitást. alap hogy a táv alsó normál méretü usbjét használjuk nem az oldalsót. nálam is van random hiba mikor már hiába csinálok bármit a telómon, a távirányitot kell ujrainditanom és csak akkor javul meg a kapcsolat. de azért ez ritkán fordult elő.

Crystalsky először rémálom volt, visszament a dji holland központba javításra ( cserére?) , mikor visszajött , utána érkezett éppen egy frissítés is... most azt mondom nagyjából rendben van.. melegszik, néha kicsit laggol a visszajövő hd kép.. de össszességében még így is sokkal használhatóbb a legtöbb mobilnál, tabletnél

dehogynem, pár rövid jóminőségű kábelt válogass ki.. rohadt sok a szar a piacon. olyan 2.5-3$ feletti vastagot érdemes venni hozzá (90degreeset kényelemből, és hogy mozgáskor ne moccanjon be.) microUSB meg a világ legszarabb csatlakozója, a telefonodban is ki kell tiszitanod időnként. müanyag piszkálóval, süritett levegő sprével óvatosan (nehogy lefagyjon)

Esetleg itt a fórumon közöttünk van a A3476 /18 eseti légtér igénylője, tulajdonosa ? Ha igen, , szeretnék neki együttműködést ajánlani, keressen privátban, előre is köszönöm!

Sziasztok !
Tudja valaki hogy mi a mérete a mavic pro alsó burkolati csavarjainak ?
Köszönöm.

Sziasztok!
Most találtam ide. Friss Mini 1 tulaj vagyok, de régebbi modellezős múlttal (a Miskolci RC Modellező Egyesület elnöke vagyok).
Mint modellező erős műszaki irányultsággal olvasgatom a sok remek ötletet itt a fúrumon. Különösen a hatótávnövelő megoldásokat.
Remélem ez a Topic is él?!

Figyelitek az idei új szabályokat?

Az én szemszögemből (lakott terület, nem játék kategóriás drón) úgy tűnik hogy az eddigi nehézségekből igazából semmit nem oldottak meg, a MyDroneSpace app csupán egy újabb követelmény mindennek a tetejébe, de ha jól tudom még sem az app, sem a szabályok nincsenek teljesen készen.

Ha jól emlékszem mondta a Hungarocontrol hogy később összeköthetjük majd a MyDroneSpace-t az eseti légtérrel. Arról nem volt szó hogy ennek mi értelme lesz, remélem legalább a telefonhívásokat kiváltja.

Valakinek van itt korábbi tapasztalata eseti légtér igényléssel?

Last edited:
Én minden hónapban igényeltem a klubbunk számára (repülő modellező klub, Miskolc).
Eddig illetékmente volt (bejegyzett klubbok számára), és 30 nappal előtte, max. 30 napra.

Én minden hónapban igényeltem a klubbunk számára (repülő modellező klub, Miskolc).
Eddig illetékmente volt (bejegyzett klubbok számára), és 30 nappal előtte, max. 30 napra.
Szia, én is miskolci vagyok. Konkrétan az a szívem vágya hogy az Y híd építkezés menetét tudjam megörökíteni. Ez az ötlet sajnos több sebből vérzik. Nemcsak hogy lakott terület, és nemcsak hogy belelóg a repülőtér Drop Zone-jába, de még ráadásul a megyei kórházat is érinti, ha jól tudom ezért mindkettőtől hozzájárulást kellene kérnem.

Ha ezt megoldom, a következő az hogy nem tudom mikor kell biztonsági felmérés. Ha kell, tartok tőle hogy nem is lehet újra beadni a meglévőt és minden igényléshez újat kell csináltatni.

Talán az utolsó dolog a felelősségbiztosítás, nem tudom hogy magáncélra magánszemélyként kell-e, és ha kell egyáltalán kaphatok-e.

Tudom, az ésszerű megoldás az lenne hogy leteszek erről az egészről, de ha megvan rá a lehetőség hogy szabályosan tevékenykedjek akkor hajlandó vagyok gyötrődni érte.

DJI Drone Deals

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
135,155
Members
163,648
Latest member
dru228
Want to Remove this Ad? Simply login or create a free account