DJI Mavic, Air and Mini Drones
Friendly, Helpful & Knowledgeable Community
Join Us Now

Mavic Pilots - Magyar / Hungary

Lehet senkimás nem magyar? :(

Szia/Sziasztok! De igen.
Másfél hete van Mavic-em - az első drónom. Néhány évvel ezelőttig, néhány évet modelleztem, szinte kizárólag vitorlázóval. Úgy érzem, drónt vezetni egyszerűbb. Persze, az igazsághoz tartozik az is, hogy jópár napig nem mertem kimenni a géppel, annyira meg voltam illetődve, de mára kezdünk barátkozni. Nagyon szeretem már most, pár repülés után. A film/fényképek minőségével messzemenően meg vagyok elégedve, kivéve azt, hogy mozgások szaggatottak. Tehát a forgások, vagy a műtárgy melletti emelkedések során olyan, mintha pontról-pontra ugrálna. Lehet ezen valami beállítással segíteni, vagy meg kell békélni e helyzettel?
 
Sziasztok. Most találtam rá erre a fórumra, mivel lenne egy kérdésem, és remélem hogy valaki tud segíteni. A telefonomon (huawei p9 lite 2017) a dji go 4 alkalmazás több dologban is nem úgy működik ahogy kellene. Amint bekapcsoláskor a távirányító a mavichoz csatlakozik, a dji go 4-ben 10 esetből 7-szer nem a "Go fly", hanem az enter device felirat jelenik meg szürke helyett kék színnel. Ezen az alkalmazás kényszerleállításával, vagy a telefon újraindításával lehet segíteni rövid időre. Van azonban ennél egy súlyosabb probléma is. Néha előfordul, hogy repülés közben a telefon lecsatlakozik a távirányítórol, és a felső sávban piros alapon fehér "disconnected" felirat jelenik meg. Ilyenkor az élőkép már nem tér vissza, akár teljes jelerősségen sem. Ilyenkor a távirányító még csatlakozik a drónhoz, akár azzal haza is tudom hívni, de az élőképet csak leszállás után tudom visszaállítani. Ráadásul a lecsatlakozáskor nem aktiválódik az automatikus Go Home, valamint nem lép ki az intelligens repülési módokból sem. A távirányító csatlakozójával nincs baj, az hibátlanul működik. Az usb hibakeresés sem segít? Lehet ez ellen tenni valamit, vagy más telefonnal kell repülnöm. A válaszokat előre is köszönöm!
 
igen, p9 lite lassú. min.8mag 2ghz felett, ellenőrizheted a késést, az én 1.5telómon 330ms, és egy normálison 220ms körül van. nem birja a sok háttérszámitást. alap hogy a táv alsó normál méretü usbjét használjuk nem az oldalsót. nálam is van random hiba mikor már hiába csinálok bármit a telómon, a távirányitot kell ujrainditanom és csak akkor javul meg a kapcsolat. de azért ez ritkán fordult elő.
 
Crystalsky először rémálom volt, visszament a dji holland központba javításra ( cserére?) , mikor visszajött , utána érkezett éppen egy frissítés is... most azt mondom nagyjából rendben van.. melegszik, néha kicsit laggol a visszajövő hd kép.. de össszességében még így is sokkal használhatóbb a legtöbb mobilnál, tabletnél
 
dehogynem, pár rövid jóminőségű kábelt válogass ki.. rohadt sok a szar a piacon. olyan 2.5-3$ feletti vastagot érdemes venni hozzá (90degreeset kényelemből, és hogy mozgáskor ne moccanjon be.) microUSB meg a világ legszarabb csatlakozója, a telefonodban is ki kell tiszitanod időnként. müanyag piszkálóval, süritett levegő sprével óvatosan (nehogy lefagyjon)
 
Esetleg itt a fórumon közöttünk van a A3476 /18 eseti légtér igénylője, tulajdonosa ? Ha igen, , szeretnék neki együttműködést ajánlani, keressen privátban, előre is köszönöm!
 
Sziasztok !
Tudja valaki hogy mi a mérete a mavic pro alsó burkolati csavarjainak ?
Köszönöm.
 
Sziasztok!
Most találtam ide. Friss Mini 1 tulaj vagyok, de régebbi modellezős múlttal (a Miskolci RC Modellező Egyesület elnöke vagyok).
Mint modellező erős műszaki irányultsággal olvasgatom a sok remek ötletet itt a fúrumon. Különösen a hatótávnövelő megoldásokat.
Remélem ez a Topic is él?!
 
Figyelitek az idei új szabályokat?

Az én szemszögemből (lakott terület, nem játék kategóriás drón) úgy tűnik hogy az eddigi nehézségekből igazából semmit nem oldottak meg, a MyDroneSpace app csupán egy újabb követelmény mindennek a tetejébe, de ha jól tudom még sem az app, sem a szabályok nincsenek teljesen készen.

Ha jól emlékszem mondta a Hungarocontrol hogy később összeköthetjük majd a MyDroneSpace-t az eseti légtérrel. Arról nem volt szó hogy ennek mi értelme lesz, remélem legalább a telefonhívásokat kiváltja.

Valakinek van itt korábbi tapasztalata eseti légtér igényléssel?
 
Last edited:
Én minden hónapban igényeltem a klubbunk számára (repülő modellező klub, Miskolc).
Eddig illetékmente volt (bejegyzett klubbok számára), és 30 nappal előtte, max. 30 napra.
 
Én minden hónapban igényeltem a klubbunk számára (repülő modellező klub, Miskolc).
Eddig illetékmente volt (bejegyzett klubbok számára), és 30 nappal előtte, max. 30 napra.
Szia, én is miskolci vagyok. Konkrétan az a szívem vágya hogy az Y híd építkezés menetét tudjam megörökíteni. Ez az ötlet sajnos több sebből vérzik. Nemcsak hogy lakott terület, és nemcsak hogy belelóg a repülőtér Drop Zone-jába, de még ráadásul a megyei kórházat is érinti, ha jól tudom ezért mindkettőtől hozzájárulást kellene kérnem.

Ha ezt megoldom, a következő az hogy nem tudom mikor kell biztonsági felmérés. Ha kell, tartok tőle hogy nem is lehet újra beadni a meglévőt és minden igényléshez újat kell csináltatni.

Talán az utolsó dolog a felelősségbiztosítás, nem tudom hogy magáncélra magánszemélyként kell-e, és ha kell egyáltalán kaphatok-e.

Tudom, az ésszerű megoldás az lenne hogy leteszek erről az egészről, de ha megvan rá a lehetőség hogy szabályosan tevékenykedjek akkor hajlandó vagyok gyötrődni érte.
 

DJI Drone Deals

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
131,004
Messages
1,558,778
Members
159,985
Latest member
kclarke2929