Get more from your Mavic
The largest Mavic community in the world
Join Us Now

Pre-Authorized self-unlocking of GEO blue zones not working.

Joined
Nov 11, 2019
Messages
5
Reactions
1
Age
53
Location
SEATTLE
Visit site
I'm new to this so I'm probably not doing something right, but can't seem to figure out what. I have had success authorizing on site (when I have cell coverage) but have so far been unsuccessful in getting a pre-authorized unlock license to work. When I try beforehand to do the authorizations online at the DJI flysafe website, everything seems to work, I see the license on my DJI Go 4 app, I select the unlocking license and sync, then import to aircraft, then tap aircraft and sync. but When I get to the launch site at the scheduled time, I go into the DJI app, see my pre-authorization shown for the aircraft, but when I try to enable it, I get "User authentication failed (Error code: -13010)". Did I miss something? I tried to follow the instructions to the letter, but they are a wee bit confusing to me. However, after failing to get the pre-authorized license to work, I just tried self-authorizing on-site (had cell coverage) and that worked fine. I'm not getting something. Maybe I'll try again. Grrr. Frustrating. I just want to get the pre-authorization process nailed down so I don't run into any problems on site if I don't have cell coverage.
 

DanMan32

Well-Known Member
Premium Pilot
Joined
Sep 1, 2018
Messages
7,166
Reactions
2,795
Age
54
Visit site
Be sure you're using the FC serial number and not the RC or AC serial number. Usually though you'll fail at upload to AC if it's wrong. Did perhaps the unlock code expire?
 
Joined
Nov 11, 2019
Messages
5
Reactions
1
Age
53
Location
SEATTLE
Visit site
Be sure you're using the FC serial number and not the RC or AC serial number. Usually though you'll fail at upload to AC if it's wrong. Did perhaps the unlock code expire?
I'm pretty sure I entered the FC serial number correctly. The unlock code should have been good for the entire day. Anyway, I'm going to try it again this time with my Phantom 3 Pro and see if I have any luck.
 
Joined
Nov 11, 2019
Messages
5
Reactions
1
Age
53
Location
SEATTLE
Visit site
Be sure you're using the FC serial number and not the RC or AC serial number. Usually though you'll fail at upload to AC if it's wrong. Did perhaps the unlock code expire?
Ok, I was wrong! I had entered the camera serial number! I retested and it worked! Thanks for the head's up! If you had not mentioned it, I wouldn't have double-checked it.
 

Marty Markoe

Well-Known Member
Joined
Oct 15, 2016
Messages
299
Reactions
156
Age
73
Visit site
Be sure you're using the FC serial number and not the RC or AC serial number. Usually though you'll fail at upload to AC if it's wrong. Did perhaps the unlock code expire?
Isn't the Flight Controller serial number the same as the Remote Controller's?
 

DanMan32

Well-Known Member
Premium Pilot
Joined
Sep 1, 2018
Messages
7,166
Reactions
2,795
Age
54
Visit site
Nope. I thought so too but was corrected. It has to do with the board on the AC that controls actual flight.
Easiest to get from the app, but it is printed on the AC.
 

Peregrine

Well-Known Member
Joined
Apr 29, 2017
Messages
207
Reactions
149
Age
58
Location
UK
Visit site
I’m having this problem. Definitely using the FC serial number. It imports to the aircraft fine. But then it throws up the taking responsibility dialogue box then declares that the user authentication is wrong. At my wits end with this. Never had these problems a couple of years back with the old Mavic Pro