Get more from your Mavic
The largest Mavic community in the world
Join Us Now

dji 4 go app quick shot modes

Navihawk24

Member
Joined
Sep 3, 2019
Messages
5
Reaction score
4
Age
41
Location
Michigan
i am flying a mavic pro and with the dji go 4 app i dont see all the quick shot modes like helix , rocket, and dronie on ios and android devices i own? Can the mavic pro do these modes? Sorry as I am a newbie to all of this.
 

old man mavic

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
Nov 15, 2018
Messages
8,209
Reaction score
20,616
Age
73
Location
wales UK
have you enabled them in the app settings
 

Navihawk24

Member
Joined
Sep 3, 2019
Messages
5
Reaction score
4
Age
41
Location
Michigan
have you enabled them in the app settings
ok so since im a newbie how do i do that? I thought that since i click quickshot under intelligent mode and it shows multiple items i was good to go. This is not the case? Do u happen to have a quick tutorial on this?
 
D

Deleted member 3792

Guest
As I remember all these features are disconnected if you fly in sport mode?
 

Navihawk24

Member
Joined
Sep 3, 2019
Messages
5
Reaction score
4
Age
41
Location
Michigan
Sport mode is off and firmware is all updated. Maybe Ill try and remove and reinstall the app
 

FoxhallGH

Well-Known Member
Premium Pilot
Joined
Oct 12, 2018
Messages
2,482
Reaction score
2,537
Location
UK - Suffolk
You actually need to get the Mavic Pro up in the air to get these QuickShot modes available ... This is a good tutorial:

 

jim thorley

Member
Joined
Jan 18, 2020
Messages
11
Reaction score
5
Age
52
Location
scotland
when up in the air its not giving the options not even dronie but if i draw the box it does the dronie.. yes good video i had watched this. basically when i press the advanced option icon nothing comes up? thinking of deleting app and re install
 

FoxhallGH

Well-Known Member
Premium Pilot
Joined
Oct 12, 2018
Messages
2,482
Reaction score
2,537
Location
UK - Suffolk
Back to basics ... I believe that if you are in 'Beginner' mode, you won't get access to the Intelligent Flight [IF] modes.
If the side-switch in in the 'S' position (Sport mode) then you won't get IF modes either.
IF modes also need to be turned on in Go4 ... That's one of the functions under the 'General Settings' icon that looks like a quad-copter.
 

FoxhallGH

Well-Known Member
Premium Pilot
Joined
Oct 12, 2018
Messages
2,482
Reaction score
2,537
Location
UK - Suffolk
Hi bud thanks for reply. Got it sorted i done factory reset updated ac and rc and options are now there must have been a glitch in the firmware some where
Good news and thanks for the feedback to let us know what the fix was ...
 
  • Like
Reactions: old man mavic