Welcome Mavic Pilot!
Jump in and join our free DJI Mavic community today!
Sign up

New Firmware for DJI Mavic 2 series ( Official M2P Firmware Update Thread )

PAW

Well-Known Member
Premium Pilot
Joined
Apr 25, 2019
Messages
237
Reaction score
212
Location
NorCal & SouOre
Fired up the drone the other day to do the FW updates (haven't updated since the last version obviously) and nothing was triggered for the drone, batteries, or the SC - said I was up to date. Has that happened to anyone else? I would much rather do it OTA vs. through DJI Assistant for Mavic 2.
Assistant 2 shows my
M2 to be current with v0510
SC to be current with v0530

And thanks to FiShBuRn I was able to update the SC's Go4 App to v4.3.24 via the apk. It was only after doing this that I was able to update the batteries and see the new discharge functionality.
 
  • Like
Reactions: FiShBuRn

CanadaDrone

Well-Known Member
Joined
May 9, 2018
Messages
1,567
Reaction score
1,315
Assistant 2 shows my
M2 to be current with v0510
SC to be current with v0530

And thanks to FiShBuRn I was able to update the SC's Go4 App to v4.3.24 via the apk. It was only after doing this that I was able to update the batteries and see the new discharge functionality.
Thanks I'll double check mine again, maybe I am missing something. I definitely haven't updated anything since the 19th though, so for whatever reason the drone is not automatically triggering the update.
 

dsmith76

Active Member
Joined
Sep 1, 2018
Messages
37
Reaction score
21
Age
68
I updated my Mavic2 Pro with the new firmware and now I cannot get tripod mode to work. I always use this mode for real estate state videos.
 

DykesC

New Member
Joined
Feb 15, 2019
Messages
3
Reaction score
3
Location
Port Gibson, Mississippi USA
Fired up the drone the other day to do the FW updates (haven't updated since the last version obviously) and nothing was triggered for the drone, batteries, or the SC - said I was up to date. Has that happened to anyone else? I would much rather do it OTA vs. through DJI Assistant for Mavic 2.
Happened to me. I logged out of my DJI account in Go4, closed Go4, restarted Go4 and logged back in. Updates were then triggered.
 
  • Like
Reactions: CanadaDrone

CanadaDrone

Well-Known Member
Joined
May 9, 2018
Messages
1,567
Reaction score
1,315
Happened to me. I logged out of my DJI account in Go4, closed Go4, restarted Go4 and logged back in. Updates were then triggered.
Thanks - haven't had a chance to try it again yet, but I'll do that.
 

globetrotterdrone

Well-Known Member
Joined
May 18, 2019
Messages
356
Reaction score
202
Location
Europe
I've updated my M2P to the latest firmware and manually did so too for the SC and DJI Go4.
Reset the auto discharge to 2 days, waiting for better weather to test everything in probably in 2 - 3 days.

Looking good so far.
 
Last edited:

Monument.AL

Member
Joined
Sep 18, 2018
Messages
16
Reaction score
12
Age
65
Location
Hornsby Heights, Sydney, Australia
Is there a way to print or save in a file my saved settings before I update. Fairly new mavic 2 owner and I’ve spent a lot of time researching my preferred settings and don’t think I can remember them all.
Hi Housenotes. Yes, by reading earlier threads here and watching Youtube videos I quickly discovered that the software and firmware updates reset your carefully collated settings, so I spent some time creating a document that listed all the GO 4 parameters together with the original factory settings and any updated settings, plus some notes about each of them. I have found this to be really useful (especially after an update :)) and I'm surprised how often I refer to it. It is now part of the documentation set I take flying with me. I record any changes I have made on the day onto the printed output) You can find a PDF of that document here. Reach out to me if you would like a copy of the original Word document version so that you can modify it to suit your own purposes.
 
Last edited:

Monument.AL

Member
Joined
Sep 18, 2018
Messages
16
Reaction score
12
Age
65
Location
Hornsby Heights, Sydney, Australia
This post by support says the officially support downloading the apk off the DJI site to update as smart controller update in-device is broken:-

Yeah, the APK approach worked for me too. The fact that DJI is recommending this approach was enough for me to try it out. SC and RC updated, M2P & Batteries updated with no issues. Went for a short test flight and all seemed to be good. SC as primary and RC as secondary controllers worked as before. Tested Waypoints as that seemed to be a major part of this update and that too worked flawlessly. Just now need to patch the M2P to reinstate ATTI mode and try that out.

Thanks to all that have posted their experiences here to give me the confidence to perform this update, particularly for the Smart Controller.
 

Earlmcalpine

New Member
Joined
Sep 26, 2019
Messages
2
Reaction score
0
Age
63
Location
Ventura
Installed firmware update and now with no restrictions on local, can't fly over 30 meters altitude with setting of 120 meters. Also distance limit of about 30 meters at a location altitude about 2000 ft? Fix?

FAA
Mavic pro 2
FA394PM3CF

Device serial number 163DFAG001KE2F
Flight controller 03.04.00.58
Firmware 01.00.0510
 

gnirtS

Well-Known Member
Joined
Apr 29, 2017
Messages
3,013
Reaction score
2,110
Age
40
Update certainly reset my max altitude and RTH altitudes amongst other things.
Check your settings.
 
  • Like
Reactions: Rattydude77

lordofshadows

Member
Joined
Aug 25, 2019
Messages
12
Reaction score
2
Age
34
Location
Texas
I'm starting to get afraid of these updates, dual controls sounds like a backdoor for someone to control my drone, and altitude in the closed captioning sounds like a method to determine if regulations were broken. Just a matter of time until you get "no takeoff allowed here" and max distance/altitude restricted
 

Fred Garvin

Active Member
Joined
Jan 2, 2019
Messages
29
Reaction score
28
Location
DFW Metroplex
.......Just a matter of time until you get "no takeoff allowed here" and max distance/altitude restricted.......
Already happens depending on where you are and if you have any NFZ wavers loaded.
 

gnirtS

Well-Known Member
Joined
Apr 29, 2017
Messages
3,013
Reaction score
2,110
Age
40
Dual controls have been around years and essential for a lot of commercial work. If someone wants to take over control of your drone, they don't need a dual controller option to do it anyway.

And altitude in the SRT file cant be used for anything. If you dont like it,delete the .SRT file. Its not sent anywhere and simply knowing a height cant show whether something is legal or not anyway.

The flight logs contain altitude and most people sync those to DJI thus voluntarily supplying that data anyway.
 
  • Like
Reactions: Monument.AL

DanMan32

Well-Known Member
Premium Pilot
Joined
Sep 1, 2018
Messages
3,334
Reaction score
1,140
Age
53
Not to mention SRT used to include altitude but was removed from recent models. Now it's back, except it appears to be MSL rather than AGL.
 

Royk

New Member
Joined
May 30, 2017
Messages
2
Reaction score
0
Age
43
Won't know for sure. GO 4 v4.3.24 is still not available for the SC. Still using v4.3.16
Does the SC work with this new bird's firmware or that I have to wait to compatible GO4 app update for the SC?
 

New Threads

Forum statistics

Threads
70,686
Messages
818,590
Members
97,825
Latest member
Rich_fpv