Tak jsem o vikendu vyzkousel firmware .100 a GO4 4.2.4. Co me na tom nejvice lakalo bylo vyzkouset jak vyresili tvorbu 360 panoramat.
Prvni vec, ktera me po prechodu na tento temer posledni soucasny level nenadchla je nemoznost stahovani map. Pry je to zakazano jen docasne, tak se s tim smirim.
Musel jsem provest znovu parovani. Po upgrade sice vse fungovalo, ale radio upozornovalo na weak signal, po sparovani vse bez problemu. Zda se, ze snad i zmizel obcasny problem s vlajicim gimbalem.
Co jsem si ale zatim pri dvou letech vsiml je , ze precision landing se netrefil ani plus minut 5 az 10m, tam jsem snad pri startu mozna neco zoral. Ale klasicky cekam v 10m , nez letim pryc.
Snimani panorama me prijemne prekvapilo, hlavne svoji rychlosti. Oproti Litchi je to teda fofr. Nepouzil jsem ten jejich integrovany processing, ale skladam z obrazku az na PC. Vysledek je ponekud prepaleny, bude to ctit predem peclive nastavit parametry, ale slunce take bylo ponekud nizko.
Tak a zaverecna otazka. Vysledne pano jsem uploadoval na FB, vypada dobre. Totez pano (jpg se stejnymi parametry v exifu) jsem uploadoval na Google Photos a tam se mi deje to, ze rovne linie (mosty, cesty, koleje) jsou podivne zohybane. Jako kdyby snad google k tomu pridal nejaka vyskova data ci co.
Podivejte se na to, zda neznate nekdo pricinu. Ukazka je sice na jednom prikladu, ale deje se to pravidelne (nijak to zajiste nesouvisi s nasnimanymi snimky).
facebook
google
Tady jsou odkazy na panoramata
FB:
Pavel Vaněček
GP:
https://photos.app.goo.gl/mApllqMUex17eJY12