Welcome Mavic Pilot!
Jump in and join our free DJI Mavic community today!
Sign up

"No Fly Zone" error

Brycycle

Member
Joined
Nov 13, 2016
Messages
6
Reaction score
1
Age
22
I have had this drone for a few days. It has flown fine for the first 2 days but then after that, when I would try to launch the drone, it would not allow me to take off because of a "no fly zone" even though the previous days it let me take off no problem. I tried going to different areas around town and I continued getting the same message. I deleted the app and re-downloaded it which worked for one flight. After that, however, it went back to telling me I was in a "no fly zone" and would not allow me to take off. I checked DJI's "No Fly Zone" map and I am not in one. Anyone else having this problem? Is there a way to permanently fix this?
 

Brycycle

Member
Joined
Nov 13, 2016
Messages
6
Reaction score
1
Age
22
I did, i updated it last Thursday, would a notification come up if there was another update?
 

Nolo

Well-Known Member
Joined
Nov 13, 2016
Messages
76
Reaction score
10
Age
37
Did u check if there actually no fly zone try moving out town and use it there and come back to the same place


Sent from my iPhone using MavicPilots
 

Brycycle

Member
Joined
Nov 13, 2016
Messages
6
Reaction score
1
Age
22
I did check the no fly zones on DJI's website and I am not near one
 

PilotMan7700

Well-Known Member
Joined
Nov 12, 2016
Messages
59
Reaction score
21
Age
33
Trying to fly near Trump's Tower?
Do permanent TFRs (Terminal Flight Restrictions) get updated in the app and restrict you from flying?
I've never flown a DJI product and I'm still waiting for my Mavic to arrive so I don't have any experience with how the no fly zones work. Check www.skyvector.com and see if a TFR popped up over you.


Sent from my iPhone using MavicPilots
 

Brycycle

Member
Joined
Nov 13, 2016
Messages
6
Reaction score
1
Age
22
after turning off GEO settings, it now allows me to take off. I would greatly prefer if GEO actually worked though so I could rely on it for drone laws but it clearly is not working properly. I contacted someone at DJI about this issue
 
  • Like
Reactions: Garrett

Brycycle

Member
Joined
Nov 13, 2016
Messages
6
Reaction score
1
Age
22
It is supposed to still be able to take off with GEO settings turned on. DJI does not recommend that you turn it off. It disables many safety notifications by doing so. There is an error in my area that does not allow me to launch
 

waverider969

Well-Known Member
Joined
Jan 9, 2017
Messages
111
Reaction score
24
Age
50
Will Letchi ignore NO FLY ZONES? Fricken trump visits to florida and 30 mile radius is a bummer to fly on weekends .
 

badwzrd

Active Member
Joined
Dec 13, 2016
Messages
26
Reaction score
1
Age
34
I have the same issue. after the last couple of updates I can not fly in a zone that is an auth zone. Used to be able to before just fine. If I turn off the GEO then it works like it used to before. Gives me a warning that Im getting close to the no fly zone.
 

frankiez

Well-Known Member
Joined
Dec 29, 2016
Messages
839
Reaction score
310
Age
57
Loc
Venice, Florida
Did u actually try to start the rotors or are u just going by the status indicator up near the top left? My work center is right in line with the flight line of a nearby airport. We r literally within 1/4 mile of the airport. I wanted to show the guys the MP and it wouldn't let me take off. When I tried to start the rotors, I got the message saying I was in a no fly zone. It asked me if I would like to unlock it. Once I hit the yes button, it immediately asked me if I wanted to unlock via a token or credit card. When I hit TOKEN my cellphone got a text message saying my token was 123456 or whatever 6 digits. It did NOT inform me when or where I needed to insert this token. Once I took the credit card option and gave it a good credit card number, it said the zone would be unlocked for 2 days. I then noticed that the status indicator up on the top left had changed to GPS ready for takeoff.
 

badwzrd

Active Member
Joined
Dec 13, 2016
Messages
26
Reaction score
1
Age
34
Did u actually try to start the rotors or are u just going by the status indicator up near the top left? My work center is right in line with the flight line of a nearby airport. We r literally within 1/4 mile of the airport. I wanted to show the guys the MP and it wouldn't let me take off. When I tried to start the rotors, I got the message saying I was in a no fly zone. It asked me if I would like to unlock it. Once I hit the yes button, it immediately asked me if I wanted to unlock via a token or credit card. When I hit TOKEN my cellphone got a text message saying my token was 123456 or whatever 6 digits. It did NOT inform me when or where I needed to insert this token. Once I took the credit card option and gave it a good credit card number, it said the zone would be unlocked for 2 days. I then noticed that the status indicator up on the top left had changed to GPS ready for takeoff.
I believe I tried. I will try again. It used to tell me right away if I wanted to unlock it
 

New Threads

Forum statistics

Threads
63,813
Messages
744,194
Members
90,704
Latest member
Moe_1875